BiH

Reisul-ulema uputio saučešće nakon smrti emira Države Kuvajta

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović uputio je taziju i saučešće novoimenovanom emiru Države Kuvajt šejhu Mishal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabahu…

Husein-ef. Kavazović - mina

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović uputio je taziju i saučešće novoimenovanom emiru Države Kuvajt šejhu Mishal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabahu, povodom smrti dosadašnjeg emira šejha Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabaha, javlja Mina.

U saučešću se, između ostalog, kaže da je Nj.V. šejh Nawaf Al-Sabah bio simbol skromnosti i predanosti radu za interese svoga naroda, muslimana i čovječanstva.

Reisul-ulema je u svoje ime i u ime muslimana pripadnika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini saučešće izrazio porodici Al-Sabah i bratskom narodu Kuvajta, uz dove Uzvišenom Allahu da se smiluje šejhu Nawafu i uvede ga u džennet.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh