BiH

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Idući dani u Bosni i Hercegovini bit će oblačni s padavinama.

Kišno vrijeme - Twitter

U planinskim područjima snijeg je moguć svakog dana. Izraženije padavine očekuju se u srijedu poslijepodne i u četvrtak. Vjetar slab, uglavnom južnog i jugozapadnog smijera usloviće i blagi rast temperature zraka koja će biti nešto viša od prosjeka za ovo doba godine. Jutarnji mrazevi izvjesni su samo u planinskim područjima.
Minimalne temperature zraka varirat će od 2°C do 7°C u Bosni, na području Hercegovine od 5°C do 9°C. Najviše dnevne između 6°C i 12°C u Bosni, do 15°C na jugu zemlje.

Pretežno oblačno i stabilno vrijeme preovladavaće početkom sljedeće sedmice (18.decembra). Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima od četvrtka (21. decembra) moguće se nove padavine. U Hercegovini i na krajnjem sjeveru Bosne kiša, a u centralnim područjima zemlje susnježica i snijeg.
Jutarnje temperature kretat će se između -6°C i -1°C u Bosni do 3°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između -2°C i 4°C, u Hercegovini do 8°C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh