BiH

Nešić: Zakon o suzbijanju pranja novca vrlo brzo na sjednici Vijeća ministara BiH

Tvrdi da je većina stvari usaglašena

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić izjavio je danas da će zakon o suzbijanju pranja novca vrlo brzo biti razmatran na sjednici Vijeća ministara BiH, možda čak i do kraja godine,piše Avaz.

Tvrdi da je većina stvari usaglašena te da će na narednoj sjednici inicirati hitan sastanak kako bi riješili i manje nesuglasice.

Nešić je danas, nakon sjednice Vijeća ministara BiH, također komentirao i izjavu ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića da ministri iz reda Bošnjaka neće podržati prijedlog teksta za pregovore sa Frontexom, jer jača poziciju entiteta.

– Tekst okvira je usvojio timom koji će voditi pregovore sa Frontexom, i u tom timu su i Srbi, i Bošnjaci, i Hrvati, kao i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova. Predstavnik koji dolazi iz njegove institucije glasao je za takav tekst okvira – kazao je ministar Nešić.

Smatra da bošnjačkim predstavnicima ne odgovara evropski put te da “vješto i mudro optužuju Srbe da ih usporavaju”.

Nešić je pozvao je ministra Konakovića i sve one koji su nezadovoljni da dostave zvanično svoje stavove u Ministarstvo sigurnosti BiH, kako bi pokušali da riješe probleme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh