BiH

Blinken čestitao Dan državnosti: Nastaviti ćemo zajedno raditi

Američki državni sekretar Antony Blinken uputio je građanima BiH čestitiku za Dan državnosti naše zemlje.

Antony Blinken - Vijesti.ba

“U ime Sjedinjenih Američkih Država čestitam grđanima BiH obilježavanje Dana državnosti”, kazao je Blinken.

Dodao je da su SAD već tri decenije u kontinuitetu partner BiH i ostaju čvrsto opredijeljene za zaštitutu suvereniteta, teritorijalnog integriteta i multietničkog karaktera BiH.

“Nastavit ćemo raditi s institucijama Bosne i Hercegovine na unaprjeđenju reformi koje su neophodne kako bismo osigurali zasluženo mjesto vaše zemlje u euroatlantskoj zajednici naroda, i nastavit ćemo smatrati odgovornim one pojedince i institucije koji ugrožavaju stabilnost Bosne i Hercegovine i sigurnost”, rekao je Blinken.

Istakao je da SAD ostaju prijatelj i partner svim ljudima u Bosni i Hercegovini, Bošnjacima, Hrvatima, Srbima i svim građanima.

“Ostajemo nepokolebljivi u našoj opredijeljenosti da pomognemo građanima zemlje da izgrade mirnu, demokratsku i prosperitetnu budućnost za sebe, svoju djecu i buduće generacije”, rekao je Blinken, pišu vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh