BiH

KONAČNO! VIJEĆE MINISTARA ODOBRILO ULAZAK U BIH EVAKUIRANIH PALESTINACA IZ GAZE

Vijeće ministara danas je opet održalo sjednicu oko dozvole ulaska u našu zemlju državljana Palestine, koji su u srodstvu s bh. državljanima.Vijeće ministara danas je opet održalo sjednicu oko dozvole ulaska u našu zemlju državljana Palestine, koji su u srodstvu s bh. državljanima.

Naime, Vijeće ministara BiH zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje sinoć nije donijelo Odluku o odobravanju ulaska u BiH pod posebnim uvjetima državljanima Palestine koji su srodnici državljana BiH, saopćeno je sinoć iz Vijeća ministara BiH.

Danas je ta odluka, kako saznajemo, ipak usvojena. Svi ministri bili su ‘Za’,

Podsjetimo, iz Gaze je evakuisano nekoliko desetina državljana Bosne i Hercegovine i njihovih srodnika. Kako je riječ o porodicama koje ne nemoguće razdvojiti, Vijeće ministara trebalo je donijeti odluku kojom bi dozvolilo ulazak svima, pa i onima koji nemaju naše papire.

Podsjećamo da za ovu odluku sinoć nisu glasali ministri iz RS-a u Vijeću ministara BiH. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh