BiH

PUSTI SNOVI! Dodik izjavio da se Srbija, Crna Gora i RS trebaju ujediniti, oštro reagovali iz crnogorskog MVP-a

Predsjednika bh. entiteta RS milorad Dodik rekao je jučer da Srbi u ovom vijeku trebaju “formirati jedinstvenu državu, koju čine Srbija, RS i Crna Gora, demokratskim putem i političkim mjerama, a ne ratom i ostaviti je budućim generacijama”.

Nakon ove izjave saopćenjem su se oglasili iz crnogorskog MVP-a navodeći da je ta zemlja nezavisna i međunarodno priznata država, članica NATO-a, okrenuta evropskoj budućnosti, a ne, kako kažu, retrogradnim idejama.

No, Dodik tu nije odustao. Nastaio je po svom rekavši da reagovanje crnogorskog MVP-a na njegovu izjavu o “jedinstvenoj državi” pokazuje da pojedinci u Crnoj Gori smatraju da imaju tapiju na volju većine i da je ta većina apriori protiv ujedinjenja.

“Bilo bi zanimljivo provjeriti volju građana Crne Gore, ali ne na Lajčakovom već demokratskom referendumu, čak i u ovom trenutku, a šta bi tek takav referendum mogao pokazati za 50 ili 100 godina”, rekao je Dodik.

Ustvrdio je da Srbija, Crna Gora i manja administrativna jedinica u BiH čiji je on predsjednik imaju “iskustvo života u zajedničkoj državi”.

“Kada kažem da bi dobro bilo da se u stogodišnji nacionalni plan uključi i mogućnost ponovnog ujedinjenja ne mislim na prislini akt udruživanja, već na slobodno izraženu volju građana tih država”, rekao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh