BiH

Komšić, Karić i Avdić se sastali s predstavnicima Jevrejske zajednice: Zajednička borba protiv antisemitizma i islamofobije

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i dogradonačelnik Samir Avdić susreli su se u Vijećnici sa predsjednikom JKPHD “La Benevolencije” Vladimirom Andrleom i direktorom arhiva Jevrejske zajednice u BiH Elijem Tauberom.

Predsjedavajući Komšić te gradonačelnica Karić i dogradonačelnik Avdić iskazali su podršku bosanskohercegovačkoj jevrejskoj zajednici koja je integralni dio našeg društva. Sagovornici su se složili da je antisemitizam apsolutno neprihvatljiv i nije dio naše društvene tradicije zasnovane na toleranciji i zajedničkom životu. BiH je uvijek bila jedno društvo, jedna kultura i bosanskohercegovački Jevreji su njen sastavni dio preko pet stoljeća, saopćeno je iz Komšićevog Kabineta.

Sagovornici su se složili da se nastavi s aktivnostima izgradnje muzeja Holokausta, imenovanja specijalnog izaslanika za borbu protiv antisemitizma na nivou BiH, i nastavku zajedničke borbe protiv antisemitizma i islamofobije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh