BiH

Pijani Bosanac divljao u Austriji: U stanju teške alkoholisanosti vozio 137 km/h!

Policija Klagenfurta zaustavila je u subotu, 30. septembra državljanina Bosne i Hercegovine (37) koji je u stanju teške alkoholisanosti vozio čak 67 kilometara preko ograničenja, u blizini Klagenfurta.

Austrijska policija - Wikimedia.org

Naime, negdje oko 1 sat iza ponoći, policajci su primijetili automobil koji se nekontrolisano kreće, izuzetnom brzinom. Kada su izmjerili brzinu, vidjeli su da vozi 137 km/sat i to u području gdje je dozvoljeno 70 km/sat.

Policajci su odmah krenuli za njim, uspjeli ga zaustaviti, ali čim je otvorio vrata automobila, shvatili su da je pod uticajem alkohola.

Bez obzira na očigledne znakove, izvršili su alko-test nakon čega mu je odmah, na mjestu događaja oduzeta vozačka dozvola. Protiv njega biće podnesena prijava, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh