BiH

Sladić objavom zabrinuo bh. građane: Šta nam se to sprema?

Nedim Sladić, popularni bh. meteorolog, oglasio se danas na svom Facebook nalogu gdje je sa javnošću podijelio prognozu za predstojeći vikend.

Nedim Sladić - Faktor.ba

Sladić je potvrdio ranije najave kako nas za vikend očekuje kišovito vrijeme, ali on je ipak najavio da će obilnije padavine pogoditi veći dio Bosne i Hercegovini.

– Mlazna struja na 200 hPa + akumulirane padavine do ponedjeljka, 26.09.2023. godine.

Obilnije padavine širom #Balkana tokom predstojećeg vikenda zbog izraženijeg utjecaja sistema niskog pritiska u Đenovi i tzv. upper forcing koja povlači mlazni tok prema jugu Mediterana.

Obilje vlage se povlači na prednjem boku visinske termobaričke doline sa Mediterana i ispušta iznad jugoistočne Evrope u jugozapadnoj visinskoj struji.

Obilnije padavine očekuju se u Krajini, zapadnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne, te u Hercegovini, napisao je Sladić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh