BiH

Bh. porodici u Švedskoj oduzeta tromjesečna beba

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji ) oduzeta tromjesečna beba, po tvrdnjama porodice, bez konkretnih dokaza za oduzimanje…

Beba i majka - Nezavisne.com

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji ) oduzeta tromjesečna beba, po tvrdnjama porodice, bez konkretnih dokaza za oduzimanje, porodica je pokrenula i Facebook grupu boreći se na taj način za povratak svog mališana.

Idilična, mirna šestočlana porodica sa četvero djece, nastanjena u Landskroni, je u junu 2023. godine primjetila promjene u ponašanju najmlađeg sina Kaana. Dječak se odjednom počeo kočiti, te su zabrinuti roditelji potražili pomoć u bolnici koja se nalazi u Lundu, Švedska, i tada je majka sa Kaanom ostala na pretragama, piše N1.

Tokom pretraga ljekari nisu mogli ustanoviti šta uzrokuje kočenja, pa su tražili dozvolu za snimanje glave kod dječaka. Naravno, majka je dala dozvolu i Kaanu je tokom snimanja ustanovljeno krvarenje na mozgu. Nakon toga su tražili dozvolu snimanja skeleta i tokom tog snimanja nisu utvrđeni lomovi, zagnječenja i slične povrede.
N1

Šta je tačno prouzrokovalo krvarenje ljekari nisu mogli zaključiti, te su izjavili da postoji mogućnost da je urođeno, ali i sumnju da dječak možda ima epilepsiju.

Tragedija mlade bošnjačke porodice se ne završava na tome, naprotiv tu počinje kafkanski proces za njih.

Nakon obavljenih snimaka ljekari su obavjestili socijalnu službu, koja je pod sumnjom za zlostavljanje oduzela dječaka Kaana. Dokaza o zlostavljanju nema, tvrde roditelji, te da su ljekari Kaana liječili lijekovima protiv epilepsije, ali bez obzira ima sumnja socijalne službe.

Kaan koji sada ima pet mjeseci još uvijek je, po tvrdnji roditelja, oduzet i odvojen od njih bez ikakvih dokaza, i roditelji ne znaju kako će se slučaj dalje odvijati. Za socijalnu službu oni su krivi, dok se ne dokaže njihova nevinost.

Ispovijest Kaanove majke prenosimo u cijelosti:


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh