BiH

Sarajevski kutak u kojem ćete pronaći sve: Je li inflacija zaobišla ovo mjesto?

Odjeća i obuća artikli su za kojima se, standardno, najviše i traga. Iako je inflacija i ovdje uticala na cijene, još se mogu naći čarape za 0.50 KM, majice za pet, a patike za 20 KM

Mnoge Sarajlije, ali i građani drugih gradova, prije nedjeljnog izleta svrate na sarajevsku autopijacu. Jer tamo će naći nešto što ni u oglasima ne mogu. I sve osim hrane je jeftinije nego bilo gdje drugo, prenosi N1.

Obruč posjetilaca oko prodavaca, na tezgama, uočava se još pri samom ulazu u pijacu. Uz prepoznatljive, glasne i uporne pozive na kupovinu, pokušavaju motivisati potencijalne kupce da pazare, upravo, na njihovom štandu.

“Patike, patike…”, čuje se, a na upit trgovci odgovaraju kako patike koštaju između 20 i 25 KM.

Odjeća i obuća artikli su za kojima se, standardno, najviše i traga. Iako je inflacija i ovdje uticala na cijene, još se mogu naći čarape za 0.50 KM, majice za pet, a patike za 20 KM.

– Što se tiče povrća, nije ništa jeftinije, u odnosu na pijace kukuruz je 0.50 KM je po komadu – ističu neki od kupaca, dok drugi primjećuju da je ove godine nešto skuplje nego lani.

Ruke, uglavnom, zadovoljno trljaju i prodavci.

“Super ide, zadovoljni smo, nikad više nije bilo posla”, ističe jedna od prodavačica.

Teško je zaraditi, a još teže obezbijediti sredstva za osnovne životne potrebe. Stoga i ne čudi što se, na auto-pijaci, nažalost, nerijetko, traže i invalidska kolica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh