BiH

Nakon napada na povratnika, Kavazović prozvao političare iz FBiH: Budite bar jednom ljudi

Sinoć je kod Zvornika napadnut mještanin sela Gornja Kamenica Senad Sejfić. Pvratnika u Gornju Kamenicu su pretukli Bane Jovanović i Bojan Bogićević.

Husein-ef. Kavazović - Mina

Danas je reagirao i reisul-ulema Husein ef. Kavazović. Njegovu reakciju prenosimo u nastavku:

– Krv na licu Bošnjaka u RS-u su sramota i odgovornost svih nas. Šta će biti nakon krvavih lica u Višegradu, Bratuncu i Kamenici?! Hoće li stavljanje obloga na rane povratnika i deklarativna podrška dijela političkih elita iz FBIH biti jedini odgovor? Hoće li se sve završiti na formalnom prekršajnom procesuiranju počinitelja ako se ikada i pronađu? Kada će zločini iz mržnje napokon biti adekvatno procesuirani? Kada će na odgovornost biti pozvani oni koji stvaraju ozračje mržnje i netrpeljivosti prema Bošnjacima, muslimanima i drugim manjinama?.

Znaju li politički predstavnici bošnjačkog naroda delegirati ovo pitanje na nivou države Bosne i Hercegovine? Može li jednonacionalni bezbjedonosni sistem u RS zaštititi Bošnjake i druge nesrbe? Kada će međunarodna zajednica na dnevni red staviti reformu policije i sigurnosnog sektora kako bi se svi građani na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine osjećali jednako sigurno i zastupljeno?

Posjete unesrećenima i plač nad njihovom sudbinom nije ono što oni očekuju od vlasti. Budite bar jednom ljudi, učinite nešto za one koji su pokazali odlučnost da se vrate u svoje domove iz kojih su već jednom protjerani, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh