BiH

Eskobar s Marfijem u posjeti Memorijalnom centru u Srebrenici

Oni su se sastali s direktorom centra Emirom Suljagićem

Specijalni američki izaslanik za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar) posjetio je danas Srebrenicu, u okviru zvanične posjete Bosne i Hercegovini.

Zajedno s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Marfijem (Michael Murphy), posjetio je Memorijalni centar u Potočarima, u blizini Srebrenice, gdje se sastao s direktorom te ustanove Emirom Suljagićem.

Sa održanog sastanka. Radio Slobodna Evropa

Podsjećamo, prvog dana posjete BiH, Eskobar je u Sarajevu razgovarao s ministrom odbrane BiH Zukanom Helezom, među ostalim, o ratu u Ukrajini, euroatlantskom putu BiH te odbrambenoj saradnji BiH sa SAD.

Eskobar je u posjeti BiH kako bi s bh. zvaničnicima razgovarao o trenutnoj političkoj situaciji u svjetlu eskalacije napada na Dejtonski mirovni sporazum, ustavni poredak i državu BiH, saopćila je ranije Ambasada SAD.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh