BiH

DOBRODOŠLICA U TUZLI ZA GOSTE IZ BEOGRADA I ZAGREBA: Ljepši primjeri

Prolazeći parkingom zatekli smo i vlasnika vozila sa zagrebačkim tablicama, koji je iznenađeno gledao natpis na automobilu.

DOBRODOŠLICA U TUZLI ZA GOSTE IZ BEOGRADA I ZAGREBA - tuzlanski.ba

Dok svjedočimo objavama izbušenih guma i oštećenja automobila kao znaka dobrodošlice državljanima iz ex-yu, širom regiona, postoje i malo drugačiji primjeri. Ljepši primjeri dočekivanja gostiju zabilježeni su danas u Tuzli.

Naime, na parkingu u blizini Panonskih jezera, na neobičan način iskazana je dobrodošlica gostima koji su doputovali u grad soli iz Beograda i Zagreba.

Mali gest može upotpuniti nekome dan i boravak u drugom gradu učiniti ljepšim, jedan od takvih primjera je i ovaj iz Tuzle. Na automobilima je ispisano “Dobrodošli u Tuzlu” pored nastpisa iscrtano je i srce, piše Tuzlanski.ba.

Prolazeći parkingom zatekli smo i vlasnika vozila sa zagrebačkim tablicama, koji je iznenađeno gledao natpis na automobilu:

“Ma Tuzla je ovo, šta drugo očekivati osim prijatnih ljudi i ljepih iznenađenja, mala sitnica a popravi čovjeku dan,” navodi gospodin koji je rođen u gradu soli ali ga put odveo izvan granica BiH.

Kako navodi za Tuzlanski.ba svaku priliku koristi da dođe u grad soli gdje ima namjeru jednog dana i da se vrati. Upravo ovakvi primjeri daju nadu u bolje sutra i ljepši suživot, ali su i primjer da je jezik uvažavanja, poštovanja i ljubavi među običnim ljudima iskren i jasan i da nema apsolutno nikakvih dodirnih tačaka sa onim koji propagiraju političari na svim strana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh