BiH

Kolone vozila na granici: Vozači satima čekaju, evo gdje su najduža zadržavanja

Duge su kolone vozila su na nekoliko graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini.

Kolona na graničnom prelazu - Screenshot/HRT.hr

Kako navode iz BIHAMK-a, kolone su u oba smjera na prijelazima Doljani, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška.

Kolone vozila su i na graničnim prijelazima Zupci, Deleuša, Gabela Polje, Izačić i Velika Kladuša na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnim prijelazima Ivanica, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica i Donja Gradina na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su za sada do 30 minuta – navode iz BIHAMK-a.

Pojačan je promet vozila, posebno na putevima prema jugu.

Izdvajamo magistralni put Sarajevo – Mostar – Stolac, gdje se povremeno, na ulazima u gradove, formiraju duže kolone vozila. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja – navode iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh