BiH

Zaharova: Christian Schmidt je samozvanac

Christian Schmidt niti je bio prije niti je sada visoki predstavnik u BiH, saopštila je portparolka ruskog Ministartsva vanjskih poslova Marija Zaharova.

– Pitanje pravnog statusa državljanina Njemačke trebalo bi postaviti migracionoj službi BiH, države na čijoj se teritoriji, kako pišu mediji, on povremeno pojavljuje – odgovorila je Zaharova na pitanje novinara koji status, po mišljenju Rusije, ima Schmidt u BiH.

Ona je podsjetila da o Schmidtu Vijeće sigurnosti UN nisu donosile nikakve odluke iz čega proizilazi da to čime se državljanin Njemačke Christian Schmidt bavi u BiH nema nikakve veze sa Dejtonskim sporazumom.

– Kao stalni član Vijeća sigurnosti UN i član rukovodećeg komiteta vijeća po ispunjavanju Dogovora o miru u BiH 1995. godine , mi znamo da Christian Schmidt nije bio, niti je sada, visoki predstavnik u BiH – kazala je Zaharova.

Kako je istakla, dužnost visokog predstavnika u BiH upražnjena je već dvije godine, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh