BiH

Narandžasti meteoalarm za danas i sutra, pljuskovi, grmljavine i jak vjetar

Upozorenje je izdato za cijelu zemlju.

Grom - Unsplash

Federalni hidrometeorološki zavoda (FHMZ) izdao je za danas 18:00 sati do sutra 15:00 sati Narandžasti meteoalarm zbog obilniji lokalni pljuskova praćeni grmljavinom i jakim udarima vjetra.

Moguća je i lokalna pojava grada.

Upozorenje je izdato za cijelu zemlju.

Uz jači pljusak može pasti 20-40 litara kiše po metru kvadratnom. Olujni udari vjetra brzine 60-80 km/h.

– Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući – navode iz FHMZ-a, prenosi FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh