BiH

Slovenac Branimir Škarja u Velikoj Kladuši prešao na islam, evo koje je ime odabrao

U petak, 21.07.2023. godine, nakon džuma namaza u džamiji u Zagradu, općina Velika Kladuša, dogodio se izniman trenutak kada je Branimir Škarja iz Slovenj Gradeca, Slovenija, javno prešao na islam.

Slovenac Branimir Škarja - krajina.ba

Pred svojom porodicom, prijateljima, svjedocima i džematlijama, Branimir je s ponosom posvjedočio svoju pripadnost islamu, izgovarajući riječi Šehadeta. Taj poseban čin označava prelazak osobe na islam i svjedoči o njihovoj vjeri i posvećenosti novoj životnoj stazi, piše portal Krajina.

Njegova odluka izazvala je radost i sreću među prisutnima, a posebno među muslimanskom zajednicom koja ga je srdačno dočekala u svoje redove. Nakon što je Branimir izrekao Šehadet, uslijedilo je čestitanje novom bratu po vjeri, Bahrudinu – ime koje je odabrao za sebe u islamu.

Ovaj događaj predstavlja važan trenutak za sve prisutne, jer pokazuje snagu vjere i odlučnost pojedinca da prihvati islam kao svoju vjeru. To također naglašava otvorenost i duh zajedništva unutar muslimanske zajednice u Velikoj Kladuši, koja je sa radošću prihvatila novog člana.

Ovo je svakako poseban trenutak za Branimira, koji je pronašao svoj put u islamu i koji će započeti novo poglavlje u svom duhovnom životu.

Svi prisutni na ovom nesvakidašnjem događaju imaju razloga za slavlje i radost, jer je islam bogatstvo različitosti i ujedinjuje ljude iz različitih kultura i zemalja u zajedničkoj vjeri. Ovo je još jedan primjer kako vjera može povezati ljude i izgraditi snažne veze među njima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh