BiH

Nevrijeme širom BiH: Pogledajte fotografije

Jako nevrijeme uz grmljavinu, kišu i jak vjetar zahvatilo je sinoć skoro čitavu BiH.

Nevrijeme širom BiH - vijesti.ba

Pogotovo je bilo teško na području Krajine, sjeverne i zapadne Bosne, pišu vijesti.ba.

Bosnia Storm Chasers zajednica je objavila da je njemački servis za detekciju munja i gromova do 23:30 sati na području BiH registrovao više od 21.500 munja i gromova, pretežno u Krajini, sjevernoj i sjeverozapadnoj Bosni.

Mnogi gradovi u Potkozarju su ostali bez urednog elektrosnabdijevanja uslijed udara groma ili vjetra. U nekim mjestima registrovan je led, a u većini mjesta jak do olujan sjeverac koji je donio osvježenje od vrućina. Obarao je drveće u Banjoj Luci, Dubici, Prijedoru, Novom Gradu, na Kozari i drugdje, objavili su.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, između Bistrice i Orahove, otežan je saobraćaj zbog oborenih stabala na kolovoz usljed nevremena, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Nevrijeme, jak vjetar i kiša, zahvatili su sjeverozapadni dio RS što je znatno otežalo i usporilo saobraćaj.

Vozačima se skreće pažnja na mokre i klizave kolovoze, kao i na povećanu opasnost od odrona u usjecima i pored kamenih kosina.

Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je u poslijepodnevnim satima zapadnu i južnu Austriju te se preko Slovenije premjestilo prema Hrvatskoj.

Nevrijeme je u Austriji i Sloveniji izazvalo velike štete, jak vjetar je nosio krovove, čupao stabla… Oko 20 sati nevrijeme je stiglo na područje sjeverne Hrvatske.

Prema prognozi FHMZ BiH, danas veći dio dana će preovladavati pretežno sunčano i vruće.

Uz jači razvoj oblačnosti od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Izgledni su obilniji pljuskovi i lokalna pojava grada.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh