BiH

Uklonjena jedna od spornih tabli u Istočnom Sarajevu

Jedna od tabli koju je postavila gradska administracija Istočnog Sarajeva je uklonjena i to po nalogu kantonalnog ministra Almira Bečarevića jer je utvrđeno da se nalazi na području Bentbaše odnosno Kantona Sarajevo.

FACEBOOK/LJUBIŠA ĆOSI

Bečarević je za N1 kazao da je uvrđeno da se jedna od tabli nalazi na podrčuju Zaštićenih prirodnih područja te je odmah naloženo da se ona ukloni.

“Nije bitno šta piše na njoj već da je ona nelegalni objekat. Ovom ovdje nije mjesto. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se tabla nalazi na području Kantona Sarajevo”, kazao je Bečarević.

U ovoj akciji uklanjanja table učestvovali su pripadnici MUP-a KS i ministar Bečarević lično.

Podsjećamo, zbog postavljanja tabli po nalogu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Čosića, njegova kolegica iz Sarajeva Benjamina Karić je protiv njega Tužilaštvu BiH dostavila krivičnu prijavu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh