BiH

“Lucifer” stiže na Balkan! Temperature će ići i do 40 stepeni

Srbijanski meteorolog Ivan Ristić kaže da će Balkan idući tjedan zahvatiti velike vrućine, u nekim područjima ovog dijela Europe živa će se popeti do 37 Celzijevih stupnjeva, a do kraja mjeseca možemo očekivati paklenih 40 stupnjeva.

Vrućine - Radiom.ba

Već početkom sljedećeg tjedna osjetit ćemo udar “Lucifera”, kako su nazvali anticiklonu, koja iz Afrike ide prema Balkanu, piše Slovenia Posts.

Početkom sljedećeg tjedna očekuje nas toplinski val s temperaturama od 32 do 37 Celzijevih stupnjeva, rekao je Ristić. Dodao je da na mjestima gdje ima dosta vlage u zraku možemo očekivati ​​i nevrijeme.

Prema dugoročnim prognozama, u srpnju nas očekuju iznadprosječne temperature, u drugoj polovici mjeseca mogle bi prijeći i 40 Celzijevih stupnjeva, a kraj toplinskog vala očekuje se krajem mjeseca.

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) također predviđaju visoke temperature te je na snazi upozorenje za dobar dio Hrvatske.

Zbog toplinskog vala je uključen crveni Meteoalarm za splitsku regiju. Očekuje se da će maksimalne temperature ići do 33 stupnja.

“Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, savjetuju iz DHMZ-a. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh