BiH

U ČETVRTAK VANREDNA I REDOVNA SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA PFBIH

Kolegij Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine dogovorio je da u četvrtak, prije najavljene redovne sjednice ovog Doma, bude održana i kraća vanredna radi verifikacije mandata novoimenovanim zastupnicima te popune parlamentarnih radnih tijela.

Novim zastupnicima treba potvrditi mandate umjesto pojedinaca koji su u međuvremenu preuzeli funkcije u izvršnoj vlasti nekog od kantona u Federaciji ili u diplomatiji.

Da li će tokom redovne sjednice biti otvoreno pitanje imenovanja sudije Ustavnog suda BiH, zavisi od rada Komisije za izbor i imenovanja, rečeno je Feni iz kabineta predsjedavajuće Doma Mirjane Marinković Lepić.

U predloženom dnevnom redu je najavljeno razmatranje seta reformskih zakona bitnih za energetski sektor Federacije Bosne i Hercegovine. To su Prijedlog zakona o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti u FBiH, Prijedlog zakona o električnoj energiji te Prijedlog Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije.

Prema oficijelnoj najavi, vanredna sjednica Doma u četvrtak treba da počne u 10 sati a redovna sat kasnije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh