BiH

Žuti meteoalarm za skoro cijelu BiH zbog nevremena

Zbog pljuskova praćenih grmljavinom, upaljen je žuti meteoalarm za skoro cijelu Bosnu i Hercegovinu, koji znači potencijalno opasno vrijeme.

Kiša - Istrain.hr

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH su saopštili da je žuti meteoalarm upaljen za regije Bihać (od 11 do 16 sati), Livno (od 11 do 16), Sarajevo (od 12 do 18 sati), Tuzla (od 12 do 18), Banjaluka (od 10 do 18 sati), Foča (od 12 do 19), Prijedor (od 10 do 18 sati), te Višegrad (od 12 do 19).

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, naveli su iz FHMZ.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh