BiH

Bećirović: Deblokadom Mostara očuvana je ideja slobodne BiH

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je sa saradnicima položio cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovinu u Podharemu i mezarju Šehitluci povodom obilježavanja 30. godišnjice deblokade Mostara, oslobađanja bjelopoljske kotline i pogibije brigadnog generala Midhada Hujdura Hujke.

Dr. Denis Bećirović razgovarao je sa bivšim pripadnicima Armije i MUP-a RBiH, te im je odao priznanje za doprinos u odbrani Mostara i Bosne i Hercegovine. Dr. Bećirović je rekao da je deblokadom Mostara i oslobađanjem Bijelog Polja, Armija RBiH, između ostalog, osigurala da Mostar ostane grad svih građana Bosne i Hercegovine i da je poražena ideja o uništenju Bosne i Hercegovine. Tokom razgovara istaknut je značaj bitke za deblokadu Mostara 30. juna 1993. godine koju s ponosom pamte borci Armije RBiH i Mostarci, ali i sa tugom s obzirom na to da su ostali bez brigadnog generala i heroja oslobodilačkog rata Midhada Hujdura Hujke i njegovih saboraca koji su dali živote za odbranu Mostara i Bosne i Hercegovine.

U borbama za deblokadu Mostara, osim Midhada Hujdura Hujke, živote su dali i njegovi saborci: Ćamil Džubur, Armin Ćišić, Zoran Imamović, Sabahudin Balavac, Faris Kalaba, Ifet Logo, Jusuf Zvizdić, Ramiz Husnić, Mujo Jelovac, Ramiz Dedić i Jusuf Jelovac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh