BiH

Sa Maglića spašena 27-godišnja Ruskinja

Pripadnici Gorske službe spašavanja RS sinoć su, oko 1.30 sati sa Maglića spasili 27-godišnju rusku državljanku, potvrdio je načelnik GSS-a RS Nenad Ikonić.

Sa Maglića spašena 27-godišnja Ruskinja - GSS RS

Jučer oko 13 sati njeni prijatelji iz Beograda su poslali obavijest da se nalazi na Magliću. Ona je krenula da se penje na planinu. Krenula je alpinističkom turom. U jednom trenutku je naišla i na jednu od starih sajli koju su ostavili alpinisti koji su ranije penjali tim putem. Izgubila je snagu i onda je nazvala svoje prijatelje iz Beograda, koji su nas alarmirali, kazao je Ikonić za Oslobođenje.

Kaže da su je pronačli nakon četiri sata traženja, da bi sa planine sišli sat i po nakon ponoći.

– Ona na sebni nije imala adekvatnu opremu za takvo penjanje, posebno obuću. Zbog toga je imala natečene noge kad smo je našli, ali nije bila povrijeđena, niti životno ugrožena. Našli smo je u jednoj pećini, gdje se sklonila. Moram reći da je ispravno postupila, jer se, nakon što je pozvala prijatelje ostala na mjestu i nije se dalje nastavila kretati, što je olakšalo potragu, dodao je Ikonić, piše BosnaInfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh