BiH

Ambasada SAD o izjavama Kordića: Njegova spremnost da ponovi svoje gnusne postupke pokazuje da se ne kaje

S obzirom na ozbiljnost njegovih komentara, odgovarajuće institucije moraju reagovati, naveli su iz Ambasade SAD

Iz Ambasade SAD u BiH oglasili su se povodm izjava osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića.

– Najoštrije osuđujemo užasnu izjavu osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića. Njegova spremnost da ponovi svoje gnusne postupke pokazuje da nema kajanja za zločine koje je počinio. S obzirom na ozbiljnost njegovih komentara, odgovarajuće institucije moraju reagovati – naveli su iz Ambasade SAD na Twitteru.

Podsjećamo, haški osuđenik Dario Kordić snimljen je u “probranom društvu” gdje je dao sramotan odgovorio na pitanje, kako je rekao, prijatelja sa sjevera Hrvatske “je li vrijedilo zatvora i rata?”.

– Rekao sam, sve bih ponovio. Sekunde ne bih zamijenio. Svaka sekunda je vrijedila – rekao je Kordić, na što su mu prisutni zapljeskali i zapjevali pjesmu Miroslava Škore “Vrijedilo je”.

Pretpostavlja se da je snimak, nastao 5. avgusta 2022. godine za vrijeme proslave godišnjice akcije “Oluja”. PRENOSI AVAZ


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh