BiH

Alarmantno stanje u Bosanskom Novom: Kiša ponovo pada, situacija gora nego 2014. godine

U Bosanskom Novom u kojem je od jučer uvedeno vanredno stanje zbog opasnosti od poplave, stanovnici sa strahom iščekuju noć. Kiša je ponovo počela da pada, a vodostaj Une i Sane i dalje raste.

poplave Bosanski Novi - Ringier

Na ulazu u Bosanski Novi iz pravca Prijedora saobraćaj je otežan zbog izlivanja bujične vode na kolovoz. Mještani naselja uz Unu bespomoćno i sa strahom posmtraju rijeku.

Mnoga imanja su pod vodom, a kuće su zaplavljene.

Šefik Imširević iz naselja Vidorija kaže da je stanje ovdje gore nego 2014. godine.

“I prošle godine je zaplavilo, ali nije bilo ovako kao sad. Voda mi je odnijela čamac, više ga i ne vidim, odnijela je i pelet. Spasao sam samo nešto drva, digao sam ih ovdje, bliže kući”, kaže Šefik. piše Radiosarajevo

Njegovo dvorište je pod vodom, koja je stigla skoro do kućnog praga.

“Komšijama je gore. Kuće su im zaplavljene, ne mogu izaći nikud”, rekao je Šefik.

Dodaje da je onima, koji su imali njive zasijane žitom, ili plastenike, sve propalo.

“Najgore je što gledaš zlo očima, a ne možeš ništa učiniti”, kaže Šefik.

Stadion Fudbalskog kluba Sloboda je poplavljen, kao i brojna skladišta i preduzeća.

Očekuje se da u 18 sati u Bosanski Novi stigne ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Savo Minić, koji ima iskustva sa borbom s poplavama, jer je 2014. bio načelnik opštine Šamac, piše Srpskainfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh