BiH

Sarajevo danas svečano dobija ‘Bulevar Ivice Osima’

Povodom Dana Općine Novo Sarajevo danas će svečano biti otkrivena ploča sa nazivom “Bulevar Ivice Osima” kod stadiona Željezničara na Grbavici.

Sarajevo danas svečano dobija 'Bulevar Ivice Osima' - vijesti.ba

Skupština Kantona Sarajevo donijela je 19. aprila Odluku o preimenovanju ulice Zvornička od broja 1 do 61 na području Općine Novo Sarajevo u “Bulevar Ivice Osima”.

Odluka je donesena na prijedlog Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS i prethodne inicijative Općinskog vijeća, te Fudbalskog kluba Željezničar.

Kako je navedeno, ovo je vraćanje samo dijela duga Maestru, Štrausu s Grbavice za sve ono što je tokom svoje bogate igračke, a potom i trenerske karijere uradio za BiH, Sarajevo i svog Želju.

Osim sportskih uspjeha, njegove intelektualne sposobnosti, analitičke vještine, izvanredni ugled kao javne ličnosti, te moralna odlučnost koju je pokazao i dokazao u najtežim trenucima za Sarajevo i BiH, stavljaju ga na posebno mjesto u našoj historiji.

Preminuo je 1. maja 2022. godine u 80. godini života.

Grad Sarajevo je ranije na ulaznoj kapiji stadiona na Grbavici postavio spomen-ploču u znak sjećanja na velikog Ivicu Osima, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh