BiH

Nakon tri godine pauze – Uspostavljena avio linija Mostar – Zagreb

Avion Dash 8-Q400 sletio je danas u Zračnu luku Mostar, a nedugo poslije i odletio za Zagreb, čime je ozvaničeno uvođenje zračne linije Zagreb – Mostar.

Uspostavljena avio linija Mostar – Zagreb - pr / haber.ba

Tim povodom javnosti su se obratili gradonačelnik Mostara, čelnici Zračne luke i avio kompanije Croatia Airlines, koja će izvoditi letove. Današnjem letu iz Zagreba prisustvovalo je 20 putnika, dok ih je u suprotnom pravcu odletjelo 22.

– S obzirom na okolnosti i i kratak rok koji smo imali za pripremu rute, to su zadovoljavajuće brojke. To je prva linija na aerodromu Mostar nakon tri godine. Postojali su charter letovi, istina, ali ovo je nešto sasvim drugo. Ovaj let za nas otvara prozor i novi prostor ka Evropi i svijetu, izjavio je direktor Zračne luke Mostar, Marko Đuzel.

Gradonačelnika Marija Kordića je obradovalo veliko interesovanje javnosti za let, što je potvrda da je svima u Mostaru i zemlji stalo do funkcionalne i uspješne Zračne luke.

– Posebno me raduje što se sve događa u vrijeme kada se održava Sajam gospodarstva u Mostaru. Imamo mnogo gostiju iz svijeta, jučer smo poslali lijepe poruke, poruke zajedništva i potrebe da krenemo naprijed kako bismo uhvatili korak sa Evropom i ostatkom svijeta, naveo je.

Zahvalio je kompaniji Croatia Airlines, koja je pomogla liniju, uz uvjerenje da će ona polučiti uspjeh.

-Hvala i Republici Hrvatskoj, koja je dala potporu, kao naravno i direktorima Zračne luke, koji su također dali veliki doprinos. Ne smijem zaboraviti ni bivšu upravu koja je radila i finansijski konsolidovala preduzeće. Danas imamo upravu koja je više tu da bude podrška struci i svemu ostalom u kratkom roku. Otkako su preuzeli kormilo pokazali su ozbiljan angažman. Idemo raditi i napraviti respektabilnu Zračnu luku koja će biti poticaj i zamajac razvoja privrede i turizma u regiji, kazao je Kordić, uz molbu medijima da promovišu aerodrom i liniju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh