BiH

Nakon sastanaka sa Nikšićem i Konakovićem, Lajčak u Mostaru sa Krišto

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastala se danas u Mostaru sa Miroslavom Lajčakom, posebnim predstavnikom EU-a za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana.

Miroslav Lajčak i Borjana Krišto - n1

Danas ranije Lajčak se sastao sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.

Planiran je sastanak u 18:15 sati u uredu Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora sa Draganom Čovićem. Čović će će nakon toga primiti i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

Iz HNS-a nisu naveli teme sastanka ali je za pretpostaviti da će biti riječi o odlukama visokog predstavnika kojim je deblokirao imenovanje Vlade FBiH, te izmjenama Izbornog zakona i Ustava FBiH. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh