BiH

Prvo obraćanje Nermina Nikšića novinarima nakon što je potvrđena Vlada Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovana je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH s ministrima iz stranaka Socijaldemokatska partija, Naša stranka, Narod i pravda, HDZ, HDZ 1990 i Ramo Isak.

Nermin Nikšić - vijesti.ba

Nakon što je potvrđena Vlada Federacije BiH, novinarima se obratio Nermin Nikšić, novi premijer Vlade FBiH.

“Ljudi su zaboravili da je Vlada 2010. i 2014. godine bila SDP-a i SDA. Zaboravili su da je tada odlukom visokog predstavnika eliminsan HDZ. Kratke pameti je puno u BiH, a mi se pokušavamo opredijeliti da radimo na tome da izgrađujemo zemlju, institucije i pružimo ruke povjerenja jedni prema drugima. Da napokon nakon onog nesretnog rata što smo imali i agresije počnemo graditi BiH. Odoše nam ljudi. Čuli ste iz ekspozea da smo na listi na kojoj niko ne želi biti prvi, a kao zemlja koja je ostala bez najvećeg broja stanovnika koji napuštaju svoju zemlju”, poručio je Nikšić.

Poručio je da ako ovo nije alarm da se uozbiljimo i da počnemo sarađivati svi skupa u oba eniteta i u disktriktu na izgradnji i povratku povjerenja.

Na pitanje novinarke da li ekspoze bio malo ambiciozan, Nikšić je odgovorio:

“Program je ambiciozan, ne ekspoze. Nije ovo programska koalicija, ja govorim o tome da mjesecima radimo na programu, mjerama i stvarima koje želimo da radimo. Imamo preko 50 stranica programa i 49 prioritetnih mjera. Ako nije ambiciozan, onda će podbacit. A kad podbacite u ambicioznom ili kad ostvarite, onda ste napravili rezultat. Smatram da treba postaviti velike ciljeve i pokušati doći do tih ciljeva”, zaključio je Nikšić. prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh