BiH

NSRS usvojila: Poziv sudiji iz RS da se povuče iz Ustavnog suda BiH

NSRS je usvojila zaključke o povlačenju sudije Ustavnog suda BiH iz Republike Srpske. Za je glasalo 47 poslanika, dva protiv, 11 uzdržanih.

nsrs - n1

Usvojena je informacija i zaključci od 17.2.2020. godine o antiustavnom djelovanju Ustavnog suda BiH; “NSRS poziva sudije Ustavnog suda BiH iz RS da podnesu ostavke dok NSRS ne odluci drugačije”.

Usvojen je i zaključak sedam stranaka vladajuće većine o tome da stranke iz RS u PDPS BiH pripreme zakon o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija, za je glasalo 56, protiv 2, niko suzdržan.

Zaključci kluba poslanika SDS odbačeni su.

Glasanjem po tački 2, objedinjene rasprave o zaključcima sa sjednice NSRS od 10. decembra 2021.godine, potvrđeno je opredjeljenje RS da povuče pristanak na zajedničke oružane snage BiH, pravosuđe i poreski sistem kada se za to steknu uslovi. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh