BiH

NE RADUJTE SE PROLJETNOM VREMENU: Meteorolog Čubrilo od OVOG DATUMA najavio zahlađenje: Novi pad temperature, pljuskovi i GRMLJAVINA

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je novu vremensku prognozu i otkrio kakvo vrijeme možemo očekivati u danima koji su pred nama.

– Narednih dana toplije uz više Sunca ali i dalje lokalna pojava pljuskova, početkom sljedeće nedjelje ponovo česte nestabilnosti, a sredinom nedjelje i relativno hladno, na višim planinama moguć i prolazni snijeg – napisao je Čubrilo.

Kako ističe, oko 27.4. moguće su hladnije noći uz opasnost od pojave mraza, dok bi krajem aprila i početkom maja bilo nestabilno uz temperature oko ili malo ispod proseka.

– Danas i sutra nad većim dijelom regiona pretežno sunčano i prijatno toplo. Danas nad središnjim i jugoistočnim, a sutra i nad istočnim dijelovima regiona moguća pojava grmljavinskih pljuskova. Vjetar će uglavnom biti slab. Dnevni maksimum od +13 do +20 stepeni Celzijusa – kaže Čubrilo i dodaje:

– U nedjelju još malo toplije i uglavom suho, ali su krajem dana na zapadu regiona mogućui lokalni pljuskovi. Dnevni maksimum i do +24 stepena Celzijusa, a vjetar će okrenuti na slab do umjeren, južni.

Sredinom sljedeće nedjelje je moguće još jedno pogrošanje ali i zahlađenje te bi oko naredne srijede uz kišu i pljuskove na planinama preko 1000mnv moglo biti i prolaznog snijega. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh