BiH

Čestitka gosp. Jakoba Fincija i Borisa Kožemjakina povodom Bajrama

Čestitka, reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću, povodom Bajrama upućena od gosp. Jakoba Fincija, predsjednika Jevrejske zajednice BiH i gosp. Borisa Kožemjakina, predsjednika Jevrejske opstine u Sarajevu.

Jakob Finci-Fokus.ba

Vaša Eminencijo,

U ime Jevrejske opštine Sarajevo i u svoje lično ime, želim Vama i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti da završetak svetog mjeseca Ramazana i Ramazanski bajram dočekate u miru i blagostanju. Želimo Vam da ovaj praznik provedete u krugu porodice i prijatelja, okruženi ljubavlju, radošću i međusobnim poštovanjem.

Neka ovaj Bajram bude prilika da se još više zbližimo, da se radujemo jedni drugima i da pošaljemo poruku ljubavi, mira i razumijevanja svima oko nas.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Boris Kožemjakin

Vaša Eminencijo,

Želim iskoristiti ovu priliku da Vama i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u našoj zemlji u ime Jevrejske opštine Sarajevo i u svoje lično ime uputim iskrene čestitke povodom nastupajućeg Bajrama. Ovo je vrijeme kada slavimo duh zajedništva, tolerancije i međusobnog poštovanja, vrijeme kada se sjećamo naših najmilijih i dijelimo radost i blagostanje.

Neka ovaj Bajram donese obilje radosti, sreće, mira i blagostanja u vaše domove i u vaša srca. Želimo Vam da uživate u svakom trenutku ovog posebnog dana sa svojom porodicom i prijateljima.
Ponosni smo na bogatu tradiciju međusobnog poštovanja i tolerancije između naših zajednica, i nadamo se da će se ta tradicija nastaviti i u budućnosti.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Jakob Finci


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh