BiH

PROLJEĆA NI NA VIDIKU: Evo kada se očekuje stabilizacija vremena

Poslije kratkotrajne stabilizacije vremena, već od noći ka petku slijedi novo pogoršanje vremena, a veoma promjenljvo vrijeme potrajat će.

Srbija će u petak, tokom vikenda i početkom sljedeće sedmice biti pod uticajem ciklona sa Jadranskog mora, koji će se potom premeštata preko našeg područja.

Ovaj ciklon donijet će Srbiji kišu, ali i pljuskove sa grmljavinom.

Iako će vrijeme biti veoma promjenljivo, maksimalne temperature biće uglavnom oko prosječnih vrijednosti za ovo sredinu aprila i kretat će se uglavnom od 14 do 20°C, a u petak u Bačkoj i u Sremu malo svežije.

Od sredine sljedeće sedmice Srbija će biti pod uticajem visinskog ciklona, pa će se tokom većeg dijela sledeće sedmice nastaviti kišovito, ali i nešto svježije vrijeme, povremeno i sa pljuskovima sa grmljavinom.

Prema trenutnim prognozama, stabilizacija vremena očekuje se od 22. aprila. Uslijedilo bi suho vreme, uz postepeni porast temperatura, maksimalne temperature u početku kretale bi se oko 20 stepeni ili koji stepen iznad. Za sada je još uvijek rano da se precizira koliko bi stabilizacija potrajala, ali svakako da će vrijeme od tog data poprimiti karakterisike pravog proljećnog, prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh