BiH

Neuspješan ulazak na tržište: Ruski div zatvara prodavnicu u BiH

Ruski trgovački lanac Svetofor, u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, započeo je u maju prošle godine svoje poslovanje u Bosni i Hercegovini otvaranjem prvog prodajnog objekta u Istočnom Sarajevu.

No ni godinu dana od otvaranja, ovaj objekat se zatvara.

Kako je rečeno iz kompanije, objekat se zatvara sutra u 20 sati.

– Poštovani kupci i pratioci, želimo Vas obavijestiti da se sutra objekat Mere zatvara u 20 h, na lokaciji Slavka Leovca br.4. Hvala svima koji ste nas podržavali sa posjetama i kupovinom, a nadamo se da ćemo se uskoro opet vidjeti! Posebno se zahvaljujemo i dobavljačima EZ, Bare komerc, Intercamp, Sara, Kuća salate, Zelenara, Voćar, As Jelah, Rox, Tesco, Boshem, Farell, Beemed, Abak, Continental, kao i mnogim drugim poslovnim partnerima, kazali su iz MERE-a.

Podsjetimo, kompanija je ušla na bh. tržište s amibicijom da otvori desetine prodajnih objekata.

– Nakon Sarajeva slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini… Prema trenutnim planovima, Mere će u BiH imati od 50 do 80 prodavnica. Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani BiH, najavljeno je ranije.

MERE je na bh. tržište ušao s najavom da će imati 20 posto niže cijene od konkurencije no sudeći prema posljednjim vijestima iz kompanije to nije bilo dovoljno za uspješno poslovanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh