BiH

Mostarski heroji: Vatrogasci spasili veću katastrofu

Požar je izbio na osmom spratu zgrade, a vatrogasci su evakuisali stanare kojima je pružena pomoć zbog nagutavanja dima

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar danas su u Mostaru spriječili veću tragediju tokom požara koji je nastao u stanu na osamom spratu zgrade Zvjezdara. Na teren su izašli s četvoricom vatrogasnih vozila.

– Odmah se pristupilo intervenciji tu su već bili ljudi koji su pokušavali gasiti, naravno nisu uspjeli. Jedna ekipa je ušla u stan i započela gašenje, dok je druga ekipa otišla na više spratova spašavati i obavještavati sve koji su bili izvan osmog sporata jer se dim velikom brzinom širio i stvarao paniku ljudima u zgradi. Tu je bilo malene djece i starijih ljudi, sve ih se uspjelo evakuirati na vrijeme – kazao je okupljenim novinarima Petar Jurić, zapovjednik PVP Mostar, prenosi Bljesak.info.

“Nije se proširio na susjedni stan”
Jurić je kazao kako je požar, odmah pri dolasku u stan, bio već u razbuktalom stanju te je stan potpuno uništen.

– Požar je ugašen, u stanu se malo toga moglo spasiti. Ono što je najvažnije požar se nije proširio ni na susjedni stan, niti na sprat iznad što je inače najveća opasnost u ovakvim intervencijama – objasnio je.

Kazao je kako su vatrogasci odradili izvanredan posao.

– Ugasili su to u najkraćem mogućem vremenu tako da nije bilo ugrožavanja ozbiljnije ni za živote niti imovinu za druge stanove – dodao je.

Evakuisali stanare
Podsjetimo, u srijedu oko 14:30 došlo je do požara u stanu u zgradi Zvjezdara u Ulici kralja Tomislava u Mostaru. Požar je izbio na osmom spratu zgrade, a vatrogasci su evakuisali stanare kojima je pružena pomoć zbog nagutavanja dima.

Rečeno je kako je u požaru uslijed nagutavanja dima srednje-teško ozlijeđeno pet osoba, od čega jedno dijete. Svih petero povrijeđenih prevezeno je kolima Hitne pomoći u SKB Mostar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh