BiH

Ursula von der Leyen stigla u Sarajevo, dočekala je ministrica Turković

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen stigla je u zvaničnu posjetu BiH. Na Sarajevskom aerodromu je dočekala Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, koja je tom prilikom istaknula da je ovo vrlo važna službena posjeta za našu državu.

Ursula von der Leyen - Twitter

“Evropska unija je nas ključni partner. Građani i država očekuju dodatni napredak kroz kandidatski status za BiH i doprinos stabilizaciji i napretku“, rekla je Turković.

Kako je saopćeno iz Delegacije EU, posjeta se odvija u kontekstu nedavne preporuke Evropske komisije da se Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata, kako bi se naglasila poruka da je budućnost zemlje u Evropskoj uniji.

Tokom posjete, sastat će se sa članovima Predsjedništva BiH, obratit će se političkim predstavnicima u BiH, predstavnicima civilnog društva, oblasti kulture i poslovne zajednice i svečano otvoriti tunel Ivan na Koridoru Vc.

Evropska unija je uložila 23,3 miliona eura bespovratnih sredstava za dionicu Tarčin-Ivan i za tunel Ivan, što je dio od ukupne grant podrške EU za Koridor Vc u iznosu od 542 miliona eura.

Von der Leyen je jutros kasnila na Sarajevski aerodrom zbog magle. Let iz Tirane je bio planiran u 9 sati. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh