BiH

Evo koliko glasova je Dodik osvojio u svom selu

Kako je bilo i očekivano, lider SNSD-a je u svojoj rodnoj grudi osvojio ubjedljivo najveći broj glasova

Milorad Dodik - AP

Selo Bakinci nalazi se 15-ak kilometara od Laktaša. Ovo malo mjesto u manjem bh. entitetu ne bi bilo poznato široj javnosti da iz njega ne dolazi lider SNSD-a Milorad Dodik. Kao i do sada, njegovo rodno selo pružilo mu je veliku podršku na izborima.

Podsjećamo, na općim izborima 2014. godine, kada je Dodik također bio kandidat za predsjednika RS, od 466 važećih glasova predsjednik SNSD-a dobio je povjerenje 326 građana. Njegov tadašnji protukandidat Ognjen Tadić osvojio je 132 glasa. prneosi Avaz

Kako je bilo i očekivano, Dodik je u svojoj rodnoj grudi osvojio ubjedljivo najveći broj glasova, 254 to jeste 81,94 posto. Jelena Trivić je osvojila 52 glasa (16,77 posto).

Nezavisni kandidat Goran Milošević osvojio je dva glasa, Milan Anđelić i Dalibor Ivanović koji su također bili nezavisni kandidati osvojili su po jedan glas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh