BiH

MUP RS-a: Zabilježeno više incidenata na biračkim mjestima

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Izbori 2022” od otvaranja biračkih mjesta u 7 do 11 časova zabilježio je više incidenata na biračkim mjestima,

MUP RS - Nezavisne.com

“Policijskoj upravi Prijedor u 7 časova, prijavljeno je da biračko mjesto u mjestu Hozići, opština Novi Grad nije otvoreno na vrijeme. Na biračko mjesto upućen policijski službenik i predsjednik Opštinske izborne komisije. Na navedenom glasačkom mjestu je od strane posmatrača J. J. primjećen u dvije kutije određeni broj popunjenih glasačkih listića”, navodi se u saopštenju MUP-a RS-a.

Dodaje se da je predsjednik Opštinske izborne komisije smijenio je birački odbor, obavijestio CIK, a o događaju je obavješten i tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “Izborna prevara” i naložio da se liše slobode članovi biračkog odbora.

“Policijski službenici su na osnovu navedenog lišili slobode I. Dž., R. H., I. M., E. V. i S. H.. Glasačko mjesto Hozići obezbjeđeno je od policijskog službenika, a sporni glasački listići su uviđajem oduzeti”, navodi se u saopštenju.

U dva slučaja oduzete su naočale za snimanje, a zabilježeno je više svađa i prepirki.

“U 10.25 časova u PS Bijeljina 1 pristupila je Z.N. iz Bijeljine, koja je podnijela pismenu prijavu u ime gradskog odbora jedne političke stranke, a koju je potpisao predsjednik Gradskog odbora T.S. u kojoj navodi da su lica R.P. i nepoznato lice u prostorijama auto-praonice koja se nalazi ulici preko puta OŠ ”Knez Ivo od Semberije” davali novčanu naknadu glasačima koji su određeni za glasanje na biračkim mjestima koja se nalaze u navedenoj OŠ”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS-a.

Policijski službenici PU Bijeljina obavijestili su dežurnog tužioca OJT Bijeljina koji je naložio da se uzme pismena izjava od podnosioca prijave na sve okolnosti navedene u prijavi zbog utvrđivanja svih činjenica, a rad po prijavi je u toku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh