BiH

Erdoan sutra u zvaničnoj posjeti BiH

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan boraviće sutra u zvaničnoj posjeti BiH, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Recep Tayyip Erdogan - Screenshot

Ispred zgrade Predsjedništva BiH U 12.00 časova planiran je svečani doček, a u 12.15 časova zajedničko fotografisanje, pišu Nezavisne.

U 12.20 časova biće održan sastanak članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Turske.

Za 13.10 časova najavljen je sastanak zvaničnih delegacija BiH i Turske, a za 14.00 konferencija za novinare koja će biti otvorena za kamere BHRT-a i akreditovane novinare.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će sa Erdoanom tokom njegove posjete BiH razgovarati o projektima koji se tiču auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd.

Dodik je rekao da se u Republici Srpskoj neke dionice već grade, a u FBiH ništa.

“Ovaj auto-put uopšte ne funkcioniše niti se šta preduzima na prostoru Federacije. Mi smo već preduzeli neke mjere, neke dionice puta se već grade. U svakom slučaju, imamo niz ranije dogovorenih projekata koje treba da realizujemo”, izjavio je Dodik.

On je rekao da će biti interesantno čuti šta predsjednik Turske misli o globalnim kretanjima, pogotovo jer Turska ima upečatljiv stav u vezi sa Ukrajinskom krizom.

“Turska je ostala iznad toga i sarađuje i sa jednima i sa drugima. Možda je to modalitet u kojem svijet treba da traži izlaz iz ove globalne krize”, rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će mu zamjeriti ukoliko stane na jednu od strana u Federaciji BiH, Dodik je poručio da je Erdogan veliki državnik, te da je do sada u svemu pokazivao veoma jasan stav i da uvažava sve.

“Nisam ja onaj koji je naivan i da ne mislim da će u krajnjoj instanci Erdogan uvijek biti na strani muslimansko-bošnjačkih interesa, ali on je u svemu ovome pokazivao veoma jasan stav, da uvažava sve i dokle god je takva njegova politika, ja ću uvažavati njega. Tako da tu nema nikakvih problema”, rekao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh