BiH

Tužilaštvo BiH: Uhapšen policajac, osumnjičen organizirani kriminal

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju

Tužitelj Tužilaštva BiH, koordinirao je aktivnosti policijskih djelatnika SIPA i partnerskih policijskih i sigurnosnih agencija, hapšenju i pretresu osumnjičenih osoba u više gradova u BiH.

– Aktivnosti se odnose na predmet organiziranog kriminala, povezanog sa više teških krivičnih djela, koja se procesuiraju u okviru predmeta Milan Matković i dr. Među osobama lišenim slobode je i jedan aktivni policijski djelatnik, osumnjičen za kopruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju karivičnih znenih djela – saopćeno je iz Tužilaštva.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju.

Aktivnosti se odnose na predmet u kojem se realizira međunarodna suradnja, a radi kaznenog procesuiranja nositelja struktura organiziranog kriminala, nakon dešifrovanja kriptovanih aplikacija, koje su koristili pripadnici organiziranih kriminalnih skupina u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh