BiH

Dodik: Srbija ima pravo braniti Srbe na Kosovu

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Srbija prema rezoluciji Savjeta sigurnosti Ujedinjenih nacija 1244 ima pravo braniti sigurnost Srba na Kosovu.

Milorad Dodik - N1

„Jednostrani i neodgovorni potezi premijera Kosova Albina Kurtija ugrozili su sigurnost Srba na Kosovu i Metohiji i Srbija po Rezoluciji Savjeta sigurnosti UN-a 1244 ima pravo braniti sigurnost Srba u južnoj pokrajini“, napisao je Dodik na Twitteru.

On je istaknuo da Republika Srpska „u potpunosti i snažno podržava rukovodstvo Srbije u naporima da deeskalira situaciju i dijalogom nađe mirno rješenje i tako zaštiti prava srpskog naroda“.

Prema njegovim riječima, potpuno je jasno da se “prava Srba na Kosovu, kao i Srba u Republici Srpskoj, krše pod političkim pritiscima i da međunarodna zajednica i dalje primjenjuje dvostruke standarde kada su Srbi u pitanju“.

„Sve je to isto kao i u prošlosti, ali ono što je različito je da se Srbima više nikad neće dogoditi ‘Oluje’, bilo gdje“, naveo je Dodik.

Na sjeveru Kosova porasle su tenzije dan prije stupanja na snagu odluke kosovske vlade o izdavanju ulazno-izlaznih dokumenata za državljane Srbije koji ulaze na Kosovo i o promjeni srpskih registarskih oznaka.

Srbi na sjeveru Kosova postavili su barikade prema prelazu Jarinje, a nakon diplomatske intervencije SAD-a, kosovska vlada je najavila da će odložiti provođenje odluke do 1. septembra. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh