BiH

Komandant V korpusa Vojske SAD, general-pukovnik John Kolasheski u posjeti Bosni i Hercegovini

Komandant V korpusa Vojske SAD, general-pukovnik John Kolasheski posjetit će Bosnu i Hercegovinu 28. jula 2022.

Posjeta, koja se dešava nakon uspješno obavljenih Bilateralnih odbrambenih konsultacija održanih 13. i 14. jula 2022. dodatno demonstrira snažnu posvećenost SAD sigurnosti i bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Posjeta general-pukovnika Kolasheskog bit će nastavak na nedavno održane sastanke sa višim zapovjednicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na Konferenciji načelnika generalštabova zemalja Balkana o vojnoj saradnji i Konferenciji kopnenih snaga evropskih zemalja. Tokom posjete BiH, general-pukovnik će se sastati sa ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem, načelnikom Zajedničkog štaba OS BiH general-pukovnikom Senadom Mašovićem, komandanticom NATO štaba u Sarajevu, brigadnom generalicom Pamelom McGaha, te komandantom EUFOR-a, general-majorom Antonom Wessely.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh