BiH

Toplotni talas pogodio i BiH: Mostar gori na plus 40, Banjaluka na 37

Crveni meteoalarm upaljen je za čitavo područje Bosne i Hercegovine, a današnja najveća temperatura u 14 časova zabilježena je u Mostaru gdje je živa na termometru dostigla vrtoglavih 40 stepeni Celzijusa.

Vrućina - BHRT

Potvrđeno je to za “Nezavisne novine” iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

“Nakon Mostara najtoplije je u Grudama 38 stepeni, za jedan stepen niže je Banjaluci u kojoj je bilo 37, dok je temperatura u Doboju, Gradačcu, Prijedoru, Tuzli i Zenici iznosila 36 stepni”, navode iz Zavoda.

Kako su za “Nezavisne novine” kazali iz Hidrometeorološkog zavoda RS, u najvećem gradu Srpske u 14 časova zabilježeno je 37 stepeni, ali se kroz tri sata očekuje temperatura 39 stepni Celzijusa.

“Širom Srpske bilježimo temperature koje idu od 30 do 37 stepeni, očekujemo rast temperature u toku dana kada bi živa na termometru trebala da bude 39 stepeni”, navode iz zavoda.

Kako dodaju, u toku je toplotni talas, navodeći da se sutra u nekom dijelovima Srpske može očekivati temeperatura preko 40 stepeni, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh