BiH

Ko će u FBiH dobiti po 100 KM?

Vlada FBiH je usvojila Uredbu o programu pomoći kategorijama stanovništva koje su posebno pogođene inflacijom. Cilj Uredbe je osiguranje finansijske podrške stanovništvu.

– Inflacija ne pogađa svo stanovništvo isto pa smo u prvom redu stavili penzionere, borce, invalide, ali i 10.000 porodica koje su u stanju socijalne potrebe. Posebna je situacija i ovo možemo uraditi jer su nam rasli prihodi, izvoz, broj uposlenih….rekao je federalni premijer Fadil Novalić.

Podsjećamo, ovom uredbom planirana je podjela jednokratne pomoći navedenim kategorijama u iznosu od po 100 KM.

Po 100 KM dobit će 378.000 penzionera, 53.000 osoba sa invaliditetom i civilne žrtve rata, 100.000 korisnika boračkih naknada, te 10.000 porodica koje su u stanju potrebe dobit će pakete u vrijednosti 500 KM iz robne rezerve, piše Buka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh