BiH

Tomislav i Dušan Bajević kumovi slave Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru

Kumovi slave Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru ove godine su bili proslavljeni bosanskohercegovački fudbaler i trener Dušan Bajević i njegov brat Tomislav, piše Topportal.

Tomislav i Dusan Bajević - Topportal

Dušan Bajević zahvalio se svima koji su uveličali slavu hrama, posebno vladici Dimitriju koji okuplja narod oko sebe i crkve te dodao da „ovo što mi imamo nema niko“.

Tomislav Bajević koji je sa svojim bratom po drugi put kum slave rekao je da je osjećaj biti na Trojčindan u Mostaru i biti kum slave hrama nevjerovatan.

„Emocije su puno jače nego što bi mogao riječima reći koliko mi je drago što je naš hram završen i da je pri kraju da možemo liturgiju držati unutra i sve to sada dobija novu dimenziju koja će sigurno oplemeniti ovaj grad i naše ljude koji su ovdje“, rekao je Tomilsav Bajević.

Uz suze dodaje da su i on i Dušan kršteni u Sabornoj crkvi i da ih posebne emocije vežu za ovaj hram. prenosi topportal


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh