BiH

Hrabra Banjalučanka spasila maloljetnicu iz nabujalog Vrbasa

Maloljetna djevojka sinoć, nešto prije 20 sati, pala je sa Gradskog mosta u rijeku Vrbas, odakle ju je izvukla Banjalučanka Merima Gajić.

Vrbas - facebook

– Kada se to dogodilo vraćala sam se sa kćerkama iz grada. Starija kćerka je u jednom momentu uzviknula: ‘Mama, vidi! Djevojka na Gradskom mostu skida jaknu.’ U trenutku kada sam pogledala u tom pravcu, ona se već odgurnula u Vrbas, prisjetila se Merima Gajić, Banjalučanka heroj, koja je sinoć iz hladne rijeke izvukla maloljetnu djevojčicu i tako spasila jedan mladi život.

Ona se za prisjetila trenutka u kom je odlučila da, rizikujući i svoj život, spase maloljetnicu.

“Bebu, koju sam držala u naručju sam dala starijoj kćerki i bez razmišljanja potrčala niz obalu. Skočila sam u Vrbas i izvukla djevojčicu”, kazala je Gajićeva.

Ona dodaje da iz načina na koji se sve to dogodilo ne može sa sigurnošću tvrditi da li je riječ o pokušaju samoubistva ili se nesrećna djevojka okliznula sa mosta i upala u Vrbas.

“Meni je samo drago da sam spasila nečiji život”, kazala je Merima, koju nakon geste na društvenim mrežama nazivaju “ženom herojem” prenosi Banjaluka.net


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh