BiH

Abdulah Skaka dobio agremane, ipak postaje ambasador BiH

Abdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva nakon nekoliko mjeseci čekanja konačno je dobio agreman države Katar te od danas počinje procedura za njegov odlazak i početak mandata ambasadora BiH u Kataru.

Abdulah Skaka - Depo.ba

Inforadar je u posjedu dopisa koji je danas stigao u sjedište Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH, u kojem Ambasada Katara u BiH obavještava MVP BiH o prihvatanju Skake za ambasadora.

„Ambasada Države Katar u BiH izražava poštovanje Ministarstvu vanjskih poslova BiH i ima čast obavijestiti da su nadležni organi Države Katar prihvatili kandidaturu Nj.E. Abdulaha Skake za opunomoćenog i izvanrednog ambasadore Bosne i Hercegovine, rezidentnog u Državi Katar“, navedeno je, između ostalog, u dopisu iz Ambasade Katara.

Podsjetimo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na sjednici koja održana 23. decembra prošle raspravljalo je o prijedlogu za imenovanje bivšeg sarajevskog gradonačelnika Abdulaha Skake za novog ambasadora naše zemlje u Kataru.

Za njegovo imenovanje glasali i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji ga je i predložio na ovu dužnost, kao i Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva.

Iako je glasao protiv ovakve odluke, činjenica je da Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz RS-a, nije povukao vitalni nacionalni interese u roku od 72 sata. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh