BiH

Mostar: Obilježena godišnjica formiranja Odreda »Bosna 4«

Prigodnim skupom, u Mostaru je u petak uveče obilježena godišnjica od osnivanja ratnog Odreda policije za specijalne namjene »Bosna 4« iz Mostara, Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Bosne i Hercegovine (RBIH).

Mostar: Obilježena godišnjica formiranja Odreda »Bosna 4« - mostarski.ba

Skupu, u organizaciji udruženja veterana, koje okuplja bivše pripadnike jedinice »Bosna 4«, prisustvovao je veliki broj pripadnika tog Odreda, zatim Armije RBIH, te brojni prijatelji i gosti.

Na skupu su evocirane uspomene na 1994. godinu, kada je jedinica »Bosna 4« osnovana, s ciljem obavljanja policijskih poslova, ali i izvođenja borbenih dejstava. Odred je osnovan na način da je izdvojen dio boraca iz redova Armije RBIH i MUP-a RBIH, čulo se na skupu.

Takođe, učesnici skupa su podsjetili i da većina pripadnika Odreda »Bosna 4« i sada čine okosnicu Jedinice za podršku, kao i drugih sastavnih jedinica MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na skupu je ukazano i na stanje u MUP-u danas, u kojem trenutno nedostaje više od trećine policijskih službenika, te da već dugo nema prvog policajca HNK-a – policijskog komesara.

Prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine Udruženja veterana »Bosne 4«, Sudo Marić, potom nekadašnji saborac, a sada predsjednik Skupštine HNK, Šerif Špago, te ratni načelnik Centra službi bezbjednosti Mostar, Ramo Masleša, piše StarMo.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh